اجزا تشکیل دهنده سقف عرشه فولادی چه هستند؟
نقش بتن در سقف عرشه فولادی
سقف عرشه فولادی از چهار جز اصلی ورق گالوانیزه ذوزنقه ای (موجدار)، آرماتور (میلگرد) ، گل میخ (برشگیر) و بتن تشکیل شده است. فلاشینگ و تیر فرعی نیز به عنوان دیگر اجزا این نوع سقف به حساب میآیند.
کاهش وزن سازه
به کارگیری دالهای بتنی کامپوزیتی در سقف عرشه فولادی، مقاومت و سختی کف را افزایش میدهد. از اینرو میتوان ابعاد و وزن سازههای زیرین (فونداسیون) را کاهش داد.
اجرا در انواع شرایط آب و هوایی
شرایط آب و هوایی بر روی عمل آوری بتن و خوردگی سقف تاثیرگذار است. استفاده از میلگرد حرارتی در ساختار سقف عرشه فولادی، عمل آوری مناسب را تضمین میکند. به علاوه، وجود روکش گالوانیزه روی نیز مقاومت سقف در برابر خوردگی، پوسیدگی و زنگ زدگی را افزایش میدهد.
نقش بتن در سقف عرشه فولادی چیست؟
بتن، پرکاربردترین مصالح ساختمانی است که از ترکیب سیمان، آب، سنگدانه و مواد افزودنی ساخته میشود. بتنریزی، آخرین مرحله در اجرای سقف عرشه فولادی است. با ریختن بتن در ورقهای ذوزنقهای، یک کف کامپوزیتی برای طبقات بالایی به وجود میآید. این کف، وظیفه تحمل بارهای وارد شده به سقف عرشه فولادی را برعهده دارد. به همین دلیل، کیفیت بتن مورد استفاده در این نوع سقف، مانند کیفیت فولاد به کار رفته در هسته ورق، از اهمیت بالایی برخوردار است. بتن معمولی را میتوان به عنوان متداولترین بتن مورد استفاده در سقف عرشه فولادی در نظر گرفت.
نقش بتن در سقف عرشه فولادی
بتنریزی
آخرین مرحله در اجرای سقف عرشه فولادی، بتنریزی است. معمولا از بتن سبک یا معمولی در اجرا این نوع سقف استفاده میشود. البته، در صورت عدم آرماتوربندی سقف میتوان از بتنهای الیافی در سقف عرشه فولادی استفاده کرد. مقاومت بتن سبک حدود 17 مگاپاسکال و مقاومت بتن معمولی حدود 20 مگاپاسکال است. نوع بتن مورد استفاده در سقف عرشه فولادی به نوع بارگذاری و ابعاد دهانه بستگی دارد. ضخامت دال بتنی در بالای دندانههای ورق فولادی حداقل 50 میلیمتر است. به این ترتیب، ارتفاع کل سقف عرشه فولادی معمولا بیشتر از 125 میلیمتر خواهد بود.