ماستیک پلی یورتان
ماستیک پلی یورتان در درزگیری های بتنی
ماستیک محصولی شیمیایی است که از آن برای آب بندی سطح های بتنی استفاده میگردد. ماستیک پلی یورتان نوعی از ماستیک هاست که بر اساس ماده ی شیمیایی پلی یورتان تولید می گردد. ماستیک پلی یورتان مزایای فراوانی دارد و یکیاز آنها انعطاف پذیری بالای آنها می باشد. همینطور یکی خصوصیت های اصلی و خوب در ماستیک پلی یورتان این میباشد که حتی بعداز کیورینگ نیز این وضعیت انعطاف پذیر در ماستیک حفظ میگردد. استفاده از ماستیک پلی یورتان مختص به سطوح بتنی نیست و از آن می توان بر روی سطوحی نظیر چوب، آلومینیوم، شیشه و سنگ مرمر نیز بهره مند شد.
استفاده از ماستیک پلی یورتان به عنوان اتصال دهنده
در بعضی مواقع نیز از ماستیک به عنوان نوعی اتصال دهنده یا این که چسب استفاده میگردد. به عنوان مثال از آن برای اتصال پنجره ها به سازهی اصلی ساختمان استفاده میگردد. از استفاده های دیگر از ماستیک پلی یورتان می شود به پر کردن شکاف های مو جود در حمام و سرویس بهداشتی اشاره نمود که بهاین وسیله می توان از نفوذ آب و رطوبت جلوگیری کرد. در کفپوش ها، کف بام ها و پوشش دیوارها نیز ماستیک پلی یورتان یا این که از اشکال دیگر ماستیک برای درزگیری و آب بندی استفاده میشود. ماستیک ها معمولا عمر نسبتا کوتاهی دارند و بعد از برهه زمانی معینی (به عنوان مثال ۵ سال) بایستی جایگزین شوند تا عملکرد مناسب آنان حفظ گردد. قبل از قرار دادن ماستیک پلی یورتان در سطح مورد نظر، می بایست اطمینان حاصل کنیم که آن سطح تماما خشک و عاری از هر گونه رطوبتی میباشد، هم چنین سطح مورد نظر بایستی تماماً تمیز باشد. این ماستیک نوعی درزگیر بر پایه پلی یورتان، تک جزیی MOISTURE cure، تماما تیکسوتروپ میباشد که تحت تاثیر واکنش با رطوبت خشک گردیده و به محصول الاستیک و نرمی تبدیل می گردد. بازه سخت شدن (گیرش) به رطوبت، دما و عمق درز وابسته میباشد. بسته به نوع سطح استفاده از پرایمر مطلوب پیشنهاد میشود.
✔ دلایل استفاده از ماستیک پلی یورتان
– پر نمودن درزهای انبساط
– سیل نمودن شکاف های تصادفی و ترمیم درزهای کنترل
– ترمیم بتن تخریب شده
– پر نمودن درز اطراف شیشه و در و… در وسایل نقلیه
ماستیک پلی یورتان در درزگیری های بتنی
✔ شیوه به کارگیری از ماستیک پلی یورتان در اجرای درزگیری های بتن
این ماستیک نوعی درزگیر بر اساس پلی یورتان، تک جزیی MOISTURE cure، تماما تیکسوتروپ میباشد که تحت تاثیر واکنش با رطوبت خشک گردیده و به فرآورده الاستیک و نرمی تبدیل میگردد. مدت سخت شدن (گیرش) به رطوبت، دما و عمق درز وابسته میباشد. بسته به نوع سطح استفاده از پرایمر مطلوب سفارش میشود.