تغییرات شکل گرفته در پروسه تولید بتن
سازه های پیش ساخته
پیش بینی می شود که بازار جهانی بتن های پیش ساخته بین سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۵ با نرخ رشد سالیانه ۶.۱ درصد برخورد کند. تولید المان های پیش ساخته مدت زمان تولید سازه بتنی را کاهش داده، در نتیجه هزینه ها پایین می آید. عناصر پیش ساخته می توانند به سرعت به محل های استفاده منتقل شوند، در نتیجه ترافیک کاهش یافته و ایمنی کارگران بالا می رود. نظارت بر کنترل کیفیت این محصولات به دقت صورت می گیرد، از این رو محصول نهایی بسیار ایده ال خواهد بود.
استفاده از دستگاه های اتوماتیک
پرینتر سه بعدی بتن به منظور اتوماتیک سازی تولید بتن مورد استفاده قرار می گیرند. دو نوع از این دستگاه های رباتیک در سال گذشته توسط Apis Cor و MIT معرفی شدند. هر دو این ماشین ها سیار هستند و می توانند در مکان های مختلف حرکت کنند. همچنین آن ها قادرند سازه هایی مانند یک خانه کوچک در کمتر از یک روز را بسازند.
اولین پل سه بعدی جهان در سال ۲۰۱۷ در اسپانیا رونمایی شد. ساخت و نصب سازه ای با این ابعاد ۱۸ ماه به طول انجامید. این تکنولوژی پیشرفته تولید بتن به تعداد کمی نیروی کار نیاز دارد و به میزان کمتری به محیط زیست آسیب خواهد رساند. هر چند این فناوری بسیار جدید است اما پیامدهایی در بر خواهد داشت که منجر به نجات از بلاهای طبیعی و شرایط اضطراری می گردد.
تغییرات شکل گرفته در پروسه تولید بتن
نیروی کار
در صنعت ساخت و ساز همواره کمبود نیروی کار و کارگر حس می شود و دلیل این امر نگرانی کارفرمایان از پرداخت دستمزد است. کارگران ساختمانی، خصوصاً کارگران خط تولید بتن باید از مهارت لازم برخوردار باشند زیرا استفاده از نوآوری ها و تکنولوژی های اخیر نیازمند کسب مهارت است.
نیاز به کارگران ماهر و با تجربه از طرفی و کمبود آن ها از طرفی دیگر مسلماً منجر به بالا رفتن دستمزدها خواهد شد. تولید کنندگان و پیمانکاران فعال در زمینه تولید بتن باید بر این اساس نسبت به استخدام نیروی کار اقدام نمایند. توسعه و پیشرفت هایی نظیر اتوماتیک سازی و تولید بتن پیش ساخته که در سال ۲۰۱۸ صورت گرفته اند نیاز به نیروی کار در این صنعت را به حداقل رسانده است.