مزایا و معایب ماستیک
✔ مزایای ماستیک
ماستیک ها مزایای فراوانی دارند که همین موضوع باعث می شود تا یکیاز محصولات پرطرفدار در بحث ماستیک آب بندی باشند. کیفیت بالای آن و همینطور محافظت سطحی صاف و قابل انعطاف باعث شده تا ماستیک به یکی پرطرفدار ترین مواد آب بندی بتن در سطوح خارجی تبدیل گردد.
با وجود داشتن سطحی نرم و صاف، ماستیکها در باطن مدل جامد و محکم خود را حفظ مینمایند و آب بندی به نحو احسنت انجام می شود. در سطوحی که در آن ها از ماستیک استفاده شده است ، دیگر نیازی به بتونه کاری وجود ندارد. هم چنین از ماستیک ها به خاطر خواص آب بندی شان می توان در فضاهای خارجی مانند پشت بام یا این که حیاط نیز بهره برد؛ به صورت آب بندی پشت بام و حیاط برای پرهیز از نفوذ آب به داخل آن ها. همینطور ماستیک ها نسبتاً تنها مواد مطلوب موجود برای استفاده در قسمت هایی از ساختمان میباشند که دماهای بالا یا پایین دارند. به صورت نمونه کانال های کولر یا کانال های هیتر.
همینطور در ماستیک ها موادی مو جود است که جلوی خسارت و ضرر اشعه ماورا بنفش نور خورشید را می گیرد. به این ترتیب استفاده از ماستیک ها بر روی پشت بام که در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارند بسیار مناسب می باشند. همینطور به کار گیری از مواد دیگر آب بندی بر روی فلزات باعث ایجاد خوردگی می گردد. ماستیک ها تنها نوعی هستند که در فلزات این مشکل را ایجاد نمی کنند. به علاوه ی اینها، به خاطر خواص انعطاف پذیری ماستیک ها، استفاده از آن ها در مفاصل و بخش هایی که ممکن است لرزش و حرکت داشته باشند بسیار مطلوب میباشد.
✔ معایب ماستیک
هر چند ماستیک ها به عنوان موادی انعطاف پذیر شناخته می شوند، با این حال پیشنهاد نمی شود که از آن ها بر روی مفاصلی استفاده شود که دارنده حرکات زیاد و با ارتفاع بیشتراز حد می باشند. ماستیک ها صرفا در زمانی به خوبی وظیفه ی خویش را انجام می دهند که فشار ثابتی بر رویشان باشد. ولی حرکات نباید ثابت باشند. همینطور برای این که ماستیک به خوبی کار کند، می بایست به طور لایه ای کاملا ضخیم در محل مورد نظر قرار بگیرد و درصورتی که لایه نازک باشد، نتیجه ی خوبی حاصل نخواهد شد.
مزایا و معایب ماستیک
ماستیک دارای اشکال مختلفی میباشد: ماستیک پلی یورتان، ماستیک پایه قیری، ماستیک اپوکسی و… .