اگر قصد خرید کفپوش اپوکسی را دارید؟ در این مقاله با ما همراه باشید.
کفپوش اپوکسی چیست؟
در پاسخ به سوال کفپوش اپوکسی چیست؟ می توان گفت کفپوش اپوکسی، پوششی از جنس پلیمر است که روی بتن یا موزاییک در لایه های مختلف اجرا می شود. اپوکسی را نمیتوان روی آسفالت اجرا کرد ولی سطوحی مانند سنگ، بتن یا موزاییک برای اجرای اپوکسی مناسب هستند. در نتیجه اگر سطح شما دارای پستی بلندی بالایی است پیشنهاد می کنیم قبل از اجرای کفپوش اپوکسی، زیرایند را با بتن ماله پروانه یا موزاییک پوشش دهید. البته در این شرایط موزاییک همواره به صرفه تر است.
حال این سوال مطرح می شود که چرا باید سنگ، بتن یا موزاییک را با کفپوش اپوکسی پوشش داد؟
با ما همراه باشید تا از مزیت های کفپوش اپوکسی برایتان بگوییم
مزایای کفپوش اپوکسی
در مطلب زیر به بررسی مزایای اجرای اپوکسی خواهیم پرداخت:
طول عمر و دوام کفپوش اپوکسی
کفپوش اپوکسی در برابر فشار بسیار مقاوم بوده و مقاومت فشاری بتن را حتی تا 7 برابر بهتر می کند. این نوع از کفپوش بهترین چسبندگی را به بتن داشته و نسبت به سایر رنگ ها و کفپوش ها دوام و طول عمر بیشتری دارد.
قیمت مناسب کفپوش اپوکسی و کم بودن هزینه نگهداری
کفپوش اپوکسی با توجه به سطح جذاب و رنگینی که به سطح می دهد، نسبت به سایر کفپوش های مشابه هزینه ی بسیار پایین تری داشته و مقرون به صرفه است. همچنین با توجه به اینکه لک پذیری آن نسبت به بتن، سنگ و سرامیک و موزاییک بسیار کمتر می باشد، در نتیجه نیاز به ترمیم آن بسیار کمتر و در صورت نیاز به راحتی قابل انجام می باشد.
تنوع رنگ بندی و طراحی در کفپوش اپوکسی
از مزایای کفپوش اپوکسی این است که محدودیت در رنگبندی نداشته و همچنین با استفاده از برخی مواد در لایه رویه می توان طرح های اکریلی و … نیز روی سطح ایجاد کرد. همچنین می توان به صورت شطرنجی و یا هر طرح دیگر اجرا نمود که بسیار جلوه مناسبی به سطح می دهد
مقاومت شیمیایی و حرارتی مناسب کفپوش اپوکسی
کفپوش اپوکسی به طور معمول در برابر روغن ها و اسیدهای ضعیف مقاوم بوده و تا دمای حدود 80 درجه سانتیگراد نیز مقاوم می باشد. در صورتیکه اسیدها یا بازهای قوی در محیط مصرف گردد نوع کفپوش تغییر یافته و از مواد اولیه متفاوتی استفاده خواهد شد.
آنتی باکتریال و غیرقابل نفوذ بودن کفپوش اپوکسی
کفپوش اپوکسی کاملا یکپارچه، بدون درز و غیر قابل نفوذ می باشد و همچنین در برابر رشد باکتری و میکروب و … روی سطح نیز مقاوم می باشد. این امر باعث می گردد که این نوع کفپوش کاملا بهداشتی بوده و جزء بهترین پوشش ها در بیمارستانها، داروسازی ها و اتاق های تمیز به شمار آید.
قابلیت تمیز شدن بسیار آسان
این نوع کفپوش بدلیل اینکه سطحی کاملا صاف داشته و بدون درز می باشد و همچنین بدلیل غیر قابل نفوذ بودن در برابر آلودگی ها، به راحتی تمیز شده و با یک تی نمدار تمیز می گردد که در متراژ های بالا با دستگاههای شستشوی ماشینی این امر انجام می گیرد. این خصوصیت باعث می گردد که با حداقل میزان آب مصرفی سطحی کاملا تمیز را ایجاد نمود.
عایق بودن کفپوش در برابر جریان الکتریسیته
کفپوش های اپوکسی بطور معمول عایق جریان الکتریسیته می باشند که در مواردی که کاربری سالن به گونه ای است که شخص دائما با برق کار می کند، این عایق بودن باعث حذف جان شخص می گردد. اما از قابلیت های مناسب این کفپوش این است که در صورتیکه نیاز به رسانا بودن کفپوش باشد (به عنوان مثال مکانهایی که نباید بار الکتریسیته ساکن روی سطح جمع گردد همچون سالن های مواد شیمیایی و یا اتاق های سرور) این کفپوش با تغییر در فرمولاسیون و روش اجرا رسانای بار الکتریسیته ساکن شده و این مشکل را نیز برطرف می نماید.
معایب کفپوش اپوکسی
عدم چسبندگی به سطوح مرطوب و آلوده به روغن
کفپوش اپوکسی به سطوح مرطوب و آلوده به روغن نمی چسبد. در نتیجه در صورتیکه بتن ریزی تازه انجام شده می بایستی حداقل 28 روز از زمان اجرا گذشته تا بتون دیگر رطوبت نداشته باشد. همچنین سطوحی که از زمان اجرای بتون گذشته و آلوده به روغن، گازوئیل و … شده باشد، در صورتیکه این مواد در بتون نفوذ کرده باشد (مثل تعمیرگاه ها) چسبندگی کفپوش به بتن نخواهیم داشت و زیرسازی می بایستی مجددا انجام گیرد.
زمان طولانی اجرای کفپوش اپوکسی
اجرای کفپوش اپوکسی به صورت لایه لایه بوده و همین موضوع باعث زمان بر بودن اجرای آن می شود. اولا که سطح می بایستی بدون رطوبت و کاملا خشک باشد. سپس اجرای لایه پرایمر و پر کردن درزها، لایه میانی، بتونه کاری و در نهایت اجرای لایه رویه که برای هر کدام زمان خشک شدن بین لایه ای را باید در نظر گرفت که در دمای مناسب حدود 12 الی 18 ساعت می باشد. در نتیجه اجرای کفپوش در کمترین متراژ نیز حداقل 3 تا 4 روز زمان می برد.
لغزنده بودن سطح کفپوش اپوکسی
در حالت معمول سطح کفپوش درصورت خیس شدن لغزنده می شود. اما با تغییر روش اجرا می توان این عیب را نیز برطرف نمود. به عنوان مثال با سیلیس پاش کردن سطح و یا اجرا به روش پوست پرتقالی، لغزنده بودن سطح کاهش می یابد.
اپوکسی در موارد زیر کاربرد گسترده ای دارد:
- رنگها و پوشش
- هوافضا
- قالبهای صنعتی و کامپوزیت ها
- زیستشناسی
- مصارف خانگی و دریایی
- چسبها
- سامانه های الکتریکی و الکترونیک
- کفپوشهای صنعتی، بیمارستانی و بهداشتی و مخابراتی
انواع کفپوش اپوکسی
الف- كفپوش ضد اسید
ب- كفپوش آنتی استاتیک (کانداکتیو)
ج – كفپوش ورزشی
د- كفپوش معمولی با مقاومت مکانیکی و شیمیایی متوسط
ﻫ- گروتها
و– کاشیکاری ضد اسید
ز – فایبر ضد اسید
كفپوش هاي پلي يورتان
الف – كفپوش ورزشي
ب – كفپوش تارتان
ج – كفپوش صنعتي
د – كفپوش معمولي
هـ – Joint Sealer
كفپوش هاي پلي يورتا
الف – صنعتي